Nyhetsbrev #5

Publisert 25.juni 2021

Nettbasert diskusjonsforum for Medusabrukere

Forvaltningsrådet har lansert et brukerforum for Medusa! Som bruker av nasjonal Medusa har du anledning til å stille spørsmål rundt bruk eller forvaltning av Medusa. Du kan dele egne råd og tips eller invitere til diskusjon om forslag til forbedringer. Du kan abonnere på ønskede emner og få e-post varsel når det kommer nye innlegg. Vi mener mange kan ha nytte av brukerforumet, og jo flere som blir med, jo mer aktivitet får vi og jo større blir nytteverdien. Forvaltningsrådet følger aktiviteten nøye, men det er jo først og fremst alle brukere nasjonalt som tilsammen skaper innhold ved å stille spørsmål og svare på innlegg. Registrer deg gjerne idag på https://medusaforvaltning.no/brukerforum

Medusa 7.0 er på vei

SoftPro informerer om at Medusa 7.0 «Tokyo» blir lansert i august. Vi blir møtt med et ansiktsløft i brukergrensesnittet, med bl.a. nye listevisninger, symboler og menyer. Den nye versjonen har forbedringer på flere områder, kanskje spesielt rundt håndtering av arbeidsordre. Snarest mulig etter lansering vil den bli lagt inn i våre testmiljøer. Erfaringsmessig med nye versjoner tar det mange uker med testing og feilretting før vi er fornøyd med stabiliteten og kan legge den over i produksjon. Vi anbefaler å se på SoftPro sitt webinar om Medusa 7.0 som du finner opptak av her

Som kjent er forvaltningsrådet og arbeidsgruppen «Innovasjon og utvikling» i dialog med SoftPro om planer for nye funksjoner i kommende versjoner. Kartleggingen rundt behov i avtalemodulen er overlevert og blir nå systematisert. Andre emner som vurderes videre er bl.a. bruk av flere aktive driftsstatuser på utstyr, kobling utstyr/anvendelse, bedret ressursplanlegging for PV. Resultatet vil vi etter planen se i Medusa med kodenavn «Chicaco» som blir oppfølgeren til versjon 7.0.

Medusa fellesdatabase: Webinar for ingeniører

Det er gjennomført en rekke informasjonsmøter om Medusa fellesdatabase for ulike målgrupper. Sist ut nå i juni var webinarer rettet mot ingeniører og daglige brukere. Gjennom presentasjon og praktisk live-demo ble det fremvist nytteverdier innenfor områdene beredskap, anskaffelse, registreringspraksis, innsyn i arbeidshistorikk, feilretting og vedlikeholdsplaner. Hvordan kan du raskt få oversikt over hvilke HF som har erfaring med, eller kanskje har ekstra reservedeler til et spesielt MTU? Et opptak av dette webinaret kan du se i sin helhet her

Rapportering og analyse

Sammen med Medusa 7.0 kommer det mange nye dataelementer til Logi Analytics. Det gir oss etterlengtet tilgang til et større datagrunnlag og er avgjørende for å kunne lage skreddersydde rapporter. Egenutvikling av rapporter krever dedikert fokus innen fagfeltet og samtidig svært god kunnskap om behovene. Etter hvert som flere i arbeidsgruppen «Rapportering og analyse» opparbeider erfaring med produktet og fagområdet så ser vi en økende positivitet rundt løsningen. Eksempelvis er det i området medisinsk hjemmebehandling (BHM) i Helse Førde under utvikling rapporter for å vise antall søknader og leveringsordre pr dag/mnd/år, antall søknader innen ulike tittelkategorier, antall utstyrstyper pr søknad, vareflyt – leveringa av antall ulike artikler pr uke/mnd/år. Gjennom det nasjonale samarbeidet vil oppsett av denne type rapporter kunne deles med andre helseforetak.

Forvaltningsrådet ønsker dere alle en riktig god sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *