Nyhetsbrev #6

Publisert 7. september 2021

Husk brukerforumet!

Neste gang du har et spørsmål om Medusa, prøv ut Medusa brukerforum! – og nå ut til mange flere enn bare dine kollegaer. Sjansen er stor for at mange lurer på det samme og vil ha nytte av svarene.
Alle som bruker Medusa til daglig kan stille spørsmål rundt bruk eller forvaltning, dele råd og tips, eller invitere til diskusjon om forslag til forbedringer. Du kan krysse av for e-post varsel når det kommer inn svar eller innlegg på andre temaer. Du kan selvsagt også gjøre søk i brukerforumet.

Medusa-innføringen i Helse Vest

Helse Førde, Helse Fonna og Helse Stavanger er nå samlet i en felles regional Medusa database.

Sist ut var Helse Stavanger BHM, som innførte Medusa den 26.08.2021.
Helse Bergen MTA har planlagt å gå i produksjon den 19.10.2021. Helse Bergen BHM har nylig valgt å utsette overgangen til Medusa til den 15.03.2022.

Integrasjonsarbeid mellom Medusa og SAP pågår parallelt med innføringen i regionen. Integrasjon som går på felles leverandørregister og eksterne bestillinger har måldato for produksjon 15.11.2021. For integrasjon som vedrører artikler og lagerintegrasjoner er måldatoen 01.03.2022

SoftPro har utviklet tilpasninger som skal begrense informasjon mellom HF, men det er avdekket flere svakheter som må rettes opp før vi er fornøyd. Det er også tilfeller av dubletter på eksempelvis leverandører og artikler som har gjort introduksjonen av nye HF i den regionale databasen utfordrende.

Medusa 7.0 er på vei, men forsinket

Før sommeren informerte SoftPro om at Medusa 7.0 «Tokyo» ville bli lansert i august. Gjennom sommeren har SoftPro gjennomført omfattende testing, og det pågår fremdeles. Lansering er derfor forsinket med noen uker. Det er viktig for oss at den nye versjonen er feilfri når den legges i våre testmiljøer slik at vi unngår unødvendig mye ressursbruk på vår side ved gjentatte testinger på oppdaterte «bugfix» versjoner underveis. SoftPro melder at versjonen blir leveringsklar i løpet av september, Dernest vil NHN legge den i våre testmiljøer snarest mulig.

Versjon 7.0 vil gi Medusa en «ansiktsløftning» i form av modernisering av symboler, ikoner og visninger, i tillegg til blant annet store forbedringer i AO-modulen. BHM får med den nye versjonen en etterlengtet forbedring under Pasient & logistikkmodulen som innebærer slutt på røde restnoteringer. Mens du venter så kan du som nevnt i forrige nyhetsbrev se på opptak av SoftPro sitt webinar om Medusa 7.0 her

Fellesdatabasen

Fellesdatabasen har vært aktiv i ca 1/2 år. Vi erfarer at ingeniører gjør nyttige søk i fellesdatabasen, og vi ser eksempel på at man ved hjelp av fellesdatabase har kunnet overføre forbruksvarer fra noen som ikke lenger trenger det til andre som har det aktuelle utstyret i bruk. Det er veldig gledelig! Vi ser videre på muligheten for å lage «smarte søk» i felles hvor man kan avdekke mulige tilgjengelige reservedeler, forbruksmateriell eller utstyr hos andre. Forvaltningsrådet er også igang med å planlegge neste versjon av fellesdatabasen, og en prioritering av hvilke nye elementer som vil være mest nyttig å dele. I en større kontekst har vi ideer om hvordan potensialet i en nasjonal Medusa fellesdatabase kan utnyttes i beredskapsplanlegging, delingsøkonomi og beslutningsstøtte. Om du ikke allerede har sett det, så finner du opptak av Fellesdatabase-webinar rettet mot ingeniører her

Tips: Abonnere på veiledere

Du som leser dette nyhetsbrevet ble kanskje varslet om det gjennom e-post? Husk at du også kan sette opp varsling ved oppdaterte nasjonale Medusa veiledere og annen informasjon. Det gjør du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *