Nyhetsbrev #11

Publisert 16.mai 2022

Nå kommer Medusa 7.0!

Etter mange måneder med testing og feilretting samt 6 bugfix-oppdateringer har forvaltningsrådet godkjent planen for Medusa 7.0 i produksjonsmiljøene, og utrullingen er i gang nasjonalt! Som kjent blir brukerne møtt med et ansiktsløft i brukergrensesnittet med nye listevisninger, symboler og menyer. Det er også forbedringer på andre områder, spesielt rundt håndtering av arbeidsordre. For BHM kommer en etterlengtet oppgradering av Bring-integrasjonen, samt forbedret funksjonalitet rundt plukklister.

SoftPro har gjort strukturelle endringer i databasen og programvaren. Disse endringene griper inn over alt i systemet, samtidig som de ikke nødvendigvis gjør seg til kjenne i brukergrensesnittet. Det er noe av grunnen til at denne versjonen har vært belemret med mange feil. I følge SoftPro vil man heretter raskere kunne implementere ny funksjonalitet i produktet.

Mer info om du søker på «Medusa 7» på https://medusaforvaltning.no.

Hvordan melder jeg feil i den nye versjonen?

Gjennom hele testperioden har det vært en egen prosess for innmelding av feil i testmiljøet. Når vi nå går i produksjon så gjelder ordinær feilmeldingsrutine via NHN Kundesenter som du finner informasjon om her. Feil i driftsmiljøet, som krever rask oppfølging, skal ikke meldes direkte via telefon eller e-post til enkeltpersoner i SoftPro, NHN eller forvaltningsrådet. Det er ikke forbudt å ringe, men sørg for å ha feilmeldt på forhånd! Benytt gjerne brukerforumet for spørsmål som ikke krever rask oppfølging.

Utrullingsplan

Alle databaser vil bli oppgradert i løpet av mai måned, og det hele avsluttes med at innføringsprosjektet i Helse Bergen iverksetter overgang fra Merida til Medusa 7.0. Helse Vest BHM og MTA ble oppgradert 5.mai. Her er Norsk Helsenett sin videre utrullingsplan (nedetid vil starte på ettermiddagen etter nærmere avtalte tidspunkter som informeres i hvert enkelt foretak):

Torsdag 19.05:

 • Helse Midt MTA
 • Innlandet Sykehus BHM og MTA

Mandag 23.05: 

 • OUS MTA  
 • Helse Nord MTA
 • Helse Nord BHM

Tirsdag 24.05:

 • Helse Midt BHM
 • Ahus BHM og MTA
 • Vestfold BHM og MTA
 • Østfold BHM
 • Fellesbase, fellesregistre, supportsite
Oppdaterte veiledere

Arbeidsgruppen for veiledere har jobbet paralellt i testmiljøene med å oppdatere veiledere med innhold og nye skjermbilder. De viktigste veilederne har vært prioritert, det vil si AO, PV, Registrering av utstyr, søknad om NKKN og dokumenthåndtering. Dette arbeidet pågår fremdeles og nye veiledere publiseres fortløpende her etter hvert som de blir klare.

Opplæring i Medusa 7.0

SoftPro tilbyr ikke generelle kurs i Medusa 7.0. Det vil heller ikke være noen opplæring i nasjonal regi ut over webinaropptak og det som ligger på https://medusaforvaltning.no. Versjonen har ligget lenge i testmiljøene og vi håper at de fleste har gjort seg kjent der. Vi oppfordrer også alle til å benytte brukerforumet til spørsmål eller kommentarer til Medusa 7.0.

Hva virker IKKE fra første dag?

I leverandørregisteret vil det ikke være mulig å gjøre oppslag mot Brønnøysundregisteret. Det vil kreve en endring i integrasjonen, og SoftPro har ikke fått denne endringen klar før vi går live. Det er en prioritert oppgave å få dette ordnet så snart som mulig.

Fellesdatabasen vil bli oppgradert til slutt. Den vil derfor ikke være tilgjengelig i Medusa 7.0 før alle HF har oppgradert.

Det er flere mindre ikke-kritiske feil som er registrert gjennom testingen. Disse vil bli fulgt opp på lik linje med øvrige support/bug saker etter at vi har gått live.

Aktiviteter har blitt utsatt i påvente av Medusa 7.0

Både SoftPro og forvaltningsrådet har brukt mye tid og ressurser på Medusa 7,0 og det har medført forsinkelser på andre aktiviteter. Her er noe av det vi nå kan fokusere mer på:

 • Forbedringer i fellesdabasen og deling av dokumenter
 • Ny avtalemodul
 • Forbedringer i NKKN-integrasjonen, f.eks støtte for UDI-DI
 • Forbedret støtte for håndtering av Personvern og Informasjonssikkerhet knyttet til MTU
 • Økt funksjonalitet i rapporteringsverktøyet Logi Analytics

Forvaltningsrådet ønsker dere alle en fin 17.mai- feiring over hele landet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *