Nyhetsbrev #24

11.mars 2024

NKKN hos Norsk Helsenett
en milepæl i NKKN sin historie

NKKN: Norsk Klassifisering Koding og Nomenklatur – eller kall det «Nasjonalt grunnregister for medisinsk utstyr»

I gamle NKKN-dokumenter finnes spor helt tilbake til 1994, altså kan NKKN feire 30 års jubileum i år!
Nå kan vi også feire at jubilanten den 4.mars 2024 fløy ut av sitt rede i Helse Bergen over i hypermoderne tekniske lokaler hos Norsk Helsenett! Det åpner for en ny verden i måten NKKN blir forvaltet på.

Vi i Forvaltningsrådet og NKKN-teamet er stolte av at vi har fått en ny og mer fremtidsrettet NKKN-løsning som vi kan samhandle på. Et team av folk fra alle regioner med høyt faglig nivå kan nå kvalitetssikre, produsere og rette opp NKKN-koder mer effektivt enn noensinne!

Vi skal berike NKKN med en forbedret utstyrskategorisering i samarbeid med bl.a. Sykehusinnkjøp, skreddersydd for det norske miljøet. I tillegg til den omtalte UDI-registreringen på utstyr skal vi forvalte flere nye egenskaper på utstyrstypene, f.eks. produktstøtte-infomasjon (datoer for når slutter salg og tilgang til tjenester og reservedeler). Dette kommer på toppen av informasjon som GMDN og etterhvert EUDAMED vil kunne tilby.

Det er allerede ca. 100 leverandører som kan registrere nye utstyrstyper direkte i NKKN, og behovet for å opprette nye koder i Medusa tror vi etterhvert blir mindre. Vi jobber likevel med å forenkle måten man oppretter nye NKKN(temp)-koder på i Medusa.

Ny NKKN støtter høyere oppløsning på bilder og single sign-on for alle som har brukerkonto i et HF. Informasjon om MTU brukes også utenfor Medusa, derfor tilbyr NKKN et API som kan gi informasjon om utstyrstyper, kategorier, egenskaper og bilder til 3.parts analyseverktøy eller andre systemer som behandler informasjon om MTU på typenivå.

Hele det medisinsk-tekniske miljøet i Norge bidrar til å gjøre dette grunnregisteret så verdifullt! Ved at alt MTU som anskaffes i foretakene blir assosiert med NKKN-kode muliggjøres enhetlig registrering, deling av informasjon og sammenliknbare analyser av utstyrsparken både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Takk til alle som har bidratt til https://nkkn.nhn.no og til alle som støtter opp om å bruke NKKN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *